Olin juuri lähdössä lenkittämään koiriani, kun ihastukseni kesätyöpaikalta soitti. Hän kertoi lähteneensä ajelemaan luokseni. Huokaisin, sillä olin ehtinyt sopia illaksi treffit komean poliisiopiskelijan kanssa. -Jääkööt, mutisin itsekseni. Poliisi olikin vaikuttanut hieman liian suoraviivaiselta. Sitten kännykkäni soi taas. Pasi oli tulossa luokseni keskustelemaan suhteestamme, jonka olin lopettanut kesäihastuksen aikoihin, mutta jota Pasi halusi edelleen jatkaa. Poskiani alkoi kuumottaa. Soitin kesäheilalleni ja yritin perua hänen tulonsa. Hän ei suostunut, koska hänellä oli jopa lahja minulle mukanaan. Tilanne alkoi muodostua haasteelliseksi! Soitin myös Pasille. Lopputuloksena useiden puheluiden jälkeen oli, että kumpikaan kilpakosijoista ei halunnut antaa toiselle vapaata taistelutannerta ja jättäytyä pois kyläilystä. Niimpä he saapuivat lähes yhtä aikaa. Olin päättänyt viedä huomion pois kiperästä tilanteesta tarjoamalla canelloneja. Hyvä ruoka pelastaa monessa kohdin! Kevyen jutustelun jälkeen miehet suostuivat lähtemään suhdeasioita sen kummemmin sivuamatta tiehensä, ja ehdin vielä tavata poliisini vain todetakseni, ettei tämä todellakaan ollut kovin välkky. Päivän saldona siis kolmet "pakit".

 

Canelloneja olen valmistanut sen jälkeenkin, sekä kana- että jauhelihatäytteellä ainakin, ja yksi parhaimmista ohjeista on Valiolta:

-canelloneja, 1-2rkl Oivariinia, 500g jauhelihaa, 200g pakastesipulia (itse suosin tuoretta), 1-2 valkosipulinkynttä, 200g pakastekasvissekoitusta (itse laitoin tuoretta paprikaa ja salsakastiketta), 3dl vettä, lihajuuresliemikuutio, 1-2tl suolaa, 2rkl chilikastiketta, 50g Polar-juustoraastetta. Päälle 2,5dl Aura-ruokakermaa (tai esim. kolmen juuston kermaa), 400g tomaattimurskaa ja 100g Polar-raastetta.

Jauhelihatäyte: Ruskista jauheliha, sipulit ja kuullota kasvikset rasvatilkassa. Lisää vesi ja liemikuutio, anna kiehua hetken. Mausta. Täytä canellonikuoret ja lado ne uunivuokaan. Lado päälle tomaattimurska ja juustoraaste, kaada kerma vuokaan. Paista 225 astetta n 25min. Peitä tarvittaessa foliolla.