WP_20150305_017%5B1%5D.jpg

Ensin tein Suklaafondantit (ohje Myllyn paras):

n. 6klp

Kiehauta kattilassa 150g voita, lisää 100g tummaa suklaata paloina. Lisää myös hunajaa 2rkl. Kun voi ja suklaa ovat sulaneet, ota kattila liedeltä ja jäähdytä. Vatkaa 4 valkuaista ja 1,5dl sokeria vaahdoksi. Sekoita sitten jäähtyneeseen voisuklaaseokseen 1dl vehnäjauhoja ja 1dl mantelijauhetta. Halutessasi voit lisätä myös lurauksen rommia. Valuta seos nauhana valkuaisvaahdon joukkoon samalla vatkaten. Jaa taikina vuokiin. Paista 180 asteessa n. 15 minuuttia uunin alimmalla tasolla. Paistoaika riippuu leivosten koosta. Ota uunista, kun keskustat eivät ole vielä täysin kypsyneet.

WP_20150305_004%5B1%5D.jpg

Kumoa lautasille. Minulla oli ensin vaikeuksia saada leivoksia irtoamaan vuoista, kun en malttanut odottaa, että ne jäähtyvät kunnolla.

WP_20150306_003%5B1%5D.jpg

Vatkaa vielä 2 valkuaista ja 1dl sokeria kovaksi vaahdoksi, ja pursota se leivosten päälle.

WP_20150306_004%5B1%5D.jpg

Liekitä sitten kaasupolttimella lautasta samalla pyörittäen; minulla taisi olla liekki liian suurella, kun piti työstää niin kaukaa, muuten ruskettuivat liikaa, heh!

WP_20150305_010%5B1%5D.jpgWP_20150305_009%20%282%29%5B1%5D.jpg

Olen koristellut tarjoilulautaset kaakaojauheella.

PicMonkey%20CollageToho1.jpg

WP_20150306_008%5B1%5D.jpgPicMonkey%20CollageToho2.jpg

Tarkoitus siis on, että leivos on sulaa sisältä.

WP_20150306_026%5B1%5D.jpg