WP_20170303_19_06_26_Pro_%282%29%5B2%5D.

Talven riemua!

mocca3.jpg

Isoäidin parhaat pikkuleivät:

http://lautasella.blogspot.fi/2012/01/isoaidin-parhaat-pikkuleivat.html

Lisäksi laitoin päälle sulatetusta suklaasta ohutta nauhaa.

WP_20170226_17_42_51_Pro_%282%29%5B1%5D.

Peruspiirakkaan laitoin tällä kertaa ruskistettuja kanasuikaleita, aurinkokuivattua tomaattia, aurajuustoa ja oliiveita.

Ohje jota monesti mukailen:

https://www.arla.fi/reseptit/kinkkupiirakka/

WP_20170226_17_43_28_Pro%5B1%5D.jpg

Heppatytön talvileikki!

mocca2.jpg

Sitten oma versioni valutetusta kakunkuorrutuksesta - ei aivan mennyt nappiin, mutta hyvältä maistui!

Mukailin Marsispossu- ja Annin uunissa-blogien suklaaganache-kuorrutusohjeita;

80g tummaa tai valkoista suklaata ja 1dl kuohukermaa sekoitetaan kattilassa ja kuumennetaan, kunnes suklaa sulaa. Sitten seosta jäähdytetään, kunnes se valuu sopivasti kuorruttamista ajatellen. Kakun on hyvä olla jääkaappikylmä, tai sitä voi käyttää pakastimessa ennen kuorrutusta.

WP_20170303_19_05_42_Pro_%282%29%5B1%5D.

Kuorrutusta voi myös jäähtyneenä vaahdottaa.

WP_20170303_18_58_38_Pro_%282%29%5B1%5D.

Minun versiossani kakku on päällystetty ensin vaahdotetulla tummasuklaaganachella, jolla on tehty myös kakun alaosan ruskeat pursotukset. Sitten päälle on tehty valutusta valkosuklaaganachella, josta ylimääräisen osan vaahdotin lopuksi ja pursotin kakun päälle valkoiset kiekurat.

mocca4.jpg

Kakun kannattaa antaa tekeytyä jääkaapissa. Ganache kovettuu viileässä, mutta se leikkautuu silti helposti kakkulapiolla.

Lisää vinkkejä ja alkuperäiset ohjeet Marsispossu- ja Annin uunissa- blogeissa! Nämä heidän upeat kuvansa innoittivat minut kokeilemaan:

mocca1.jpg

marsispossu.blogspot.com

www.anninuunissa.fi