sunnuntai, 7. maaliskuu 2021

Lomakokkailuja

aa8.jpg

Spaghettia leipäkuoressa:

Keitä spaghetti ja valmista jauhelihakastike. Koverra leivästä sisus pois ja täytä spaghetilla ja jauhelihakastikkeella (laitoin pohjalle pekonisuuvun, koska pelkäsin että leipä alkaa "vuotaa"). Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa kunnes juusto saa väriä. Lisää koristeeksi tuoretta persiljaa.

aa9.jpg

Täytetty tortillalätty:

Laita kahden tortillalätyn sisään salsakastiketta, mozzarellaa ja tomaattiviipaleita. Paista 200 asteessa kunnes pinta saa vähän väriä. Leikkaa lätty esim. pizzapyörällä neljään osaan. Koristele ketsupilla ja persiljalla.

aa7.jpg

Fish and Chips:

Kääri ranskalaisia perunoita pekoniin. Paista pekoninyytit paneroitujen kalafileiden (valmispakaste) kanssa. Ripottele pinnalle suolaa. Tarjoa keitettyjen (pakaste)herneiden ja aiolin kanssa.

aa11.jpg

Jälkiruoka:

Tee suklaamousse valmisjauheesta. Lado pikariin kerroksittain suklaamoussea, karkkeja ja kermavaahtoa.

aa4.jpg

Bebe-leivokset

Viimein ja vihdoin onnistuin - monien monituisten kokeilujen jälkeen - tekemään söpöjä bebe- leivoksia. Sekä maku, ulkonäkö että helppous ovat nyt kohdillaan! Peltiversioita oli huono leikata, vuokaversiot olivat suttuisia jne. Sitten löysin oikeat pikkuvuoat, ja homma alkoi sujua.

Käytän valmista pakastemurotaikinaa. Vuoat pitää ensin voidella ruokaöljyllä. Sitten painelen murotaikinan vuokiin ja paistan hetken 200 asteessa, kunnes reunat saavat sopivasti väriä. Jäähdyttämisen jälkeen täytän leivokset voi-tomusokeriseoksella (voi pitää olla huoneenlämpöistä, ei sulaa, kun sekoitat tomusokerin siihen). Jälleeen jäähdytän hetken jääkaapissa, että voitäyte ehtii kovettua; sen jälkeen on helpompi levittää päälle vesi-tomusokerikuorrutus. 

Koristelussa voi kehitellä vaikka millaisia ideoita! Näitä voi myös pakastaa.

https://hyppyhiiri.vuodatus.net/lue/2019/02/bebe-leivokset

aa1.jpg

Suolapala:

Täytä ruisnapit Toast skagen- katkarapuvalmissalaatilla ja koristele tuoreella tillillä.

aa12.jpgaa15.jpg

Kinkkupiiraat:

http://www.arla.fi/reseptit/kinkkupiirakka/

aa16.jpgaa5.jpg

Ja sitten tuli haettua ruokaideoita myös Amarillosta:

aa2.jpgaa3.jpg

Kommentit

Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Ladataan...