Lupasin opetella valmistamaan tiramisua. Tässä ohjeet kahteen versiooni:




Perinteiseen tiramisuun tarvitaan:

1dl espressoa tai vahvaa kahvia, tilkka brandya (itse laitan Disaronno-likööriä), 1/2 dl sokeria, 3 munaa, 250g mascarponejuustoa, 200g Savoiardi-keksejä ja koristeluun kaakaojauhetta. Laitoin myös 2 liivatelehteä ylimääräiseen kuumentamaani kahvitilkkaan oikean rakenteen aikaansaamiseksi.
Mausta kahvi brandylla. Erota keltuaiset ja valkuaiset, vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi ja sekoita vaahtoon mascarpone. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti valkuaisvaahto mascarponeseokseen. Lado keksit alimmaiseksi ja kostuta ne kahvi-brandyseoksella. Sekoita kahvi, johon on liuotettu liivatteet, mascarponeseokseen pienissä erissä ja lado seos keksien päälle. Anna hyytyä jääkaapissa parisen tuntia. Ennen tarjoilua ripottele pinnalle sihdin läpi kaakaojauhetta, ja halutessasi vaikka vielä keksimurusia.

Tiramisukakkuun laittaisin kaksinkertaisesti täytettä (jolloin myös liivatelehtiä kannattaa laittaa neljä).




Ihastuin kovasti myös tarte flambé- suolapalaan:



Tähän löytyy kaksikin erilaista ohjetta Kinuskikissan blogista!

Yksi muunnos vähän samaan tapaan on "alsacelainen"!