Muutaman metsästäni poimitun kanttarellin lisäksi ostin hieman tuoreita kanttarelleja kaupasta.
Otin mallia Soppa365: ohjeesta "Syksyinen salaatti kanttarelleista ja bataatista", mutta ideoin sen hieman toiseen muotoon. Ensin lohkoin bataatit, kierittelin ne oliiviöljy-mausteseoksessa (suolaa, paprikaa, valkosipulijauhetta, oreganoa...) ja levitin sitten lohkot uunipellille.
Paistoin lohkoja 200 asteessa puolisen tuntia. Paistoajat ovat viitteellisiä - uunini ei ole ehkä paras....
Lisukkeeksi ruskistin voissa puhdistamani kanttarellit, paprikaa ja porkkanaa (jota olin hieman esikeittänyt että kypsyy pehmeäksi). Maustoin suolalla ja pippurilla.
Paistoin kalan samassa uunissa bataattiranskalaisten kanssa, mutta pidin sitä jo uunissa n. 10 minuuttia ennen kuin laitoin sinne bataatit. Kalassa mausteena sitruunaa, suolaa, pippuriseosta ja tilliä.
Päälle hollandaiskastiketta (ostin valmiina, tarjotaan kylmänä).
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.