Andalusian auringon alla- blogin reseptillä syntyi todella herkullinen savuporopiiras - blogissa nimellä "Krapulantappaja":

HerukkakakHirsivaur%20007-normal.jpgPicMonkey%20CollageJyntt%C3%A4rit2-norma

Rapeat toffeekolmiot: (n.50kpl)

250g voita, 3dl sokeria, 2,5dl fariinisokeria, 2tl vaniljasokeria, 2 munaa, 5,5dl vehnäjauhoja, 1tl leivinjauhetta, ripaus suolaa, ja pussillinen Omar-karkkeja.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen, vatkaa tasaiseksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola, sekä pilko karkit. Lisää sitten jauhoseos ja karkkirouhe taikinaan ja sekoita. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille nuolijalla (itse tein taikinasta tankoja, kun levitys tuntui hankalalta, ja onnistui niinkin). Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla n. 20min. Leikkaa kolmioiksi.

Jos haluat, voit ennen paistamista ripotella taikinalevyn/-pötköjen päälle vielä mantelilastuja tai kookoshiutaleita. Itse en tällä kertaa kokeillut niitä.

HerukkakakHirsivaur%20005-normal.jpg

Ja sitten aika tuttu tarjottava meillä - valmispakasteena myytävät tuulihatut kreemitäytteellä. Herkkua!

HerukkakakHirsivaur%20004-normal.jpg

Kakun hyydyttämisen aloitin jo eilen. Irtopohjavuokani oli paitsi rikki, myös liian matala... nostin irtoreunusta ylemmäs alakerroksen hyydyttyä, ja se toimi!!!! Olin varma, että jääkaapista alkaa valua valkoista litkua! Onneksi ylempi kerros hyytyi kuitenkin paikalleen.

HerukkakakHirsivaur%20003-normal.jpgPicMonkey%20CollageJyntt%C3%A4rit-normal

Kakun ohje Pirkka Ruoka- lehdestä 5/2014: Mustaherukka-valkosuklaajuustokakku. Reseptin löydät varmasti myös heidän kotisivuiltaan.

HerukkakakHirsivaur%20016-normal.jpg