Halusin kokeilla jotakin uutta ja erilaista, ja päädyin leipäjuuston käyttöön pizzassa.
Pizzapohjan päälle laitoin tomaattimurskaa, hiukan ranskankermaa ja mozzarellajuustoraastetta, sekä savukuutioita, tomaattia, pizzamaustetta, savuporoleikkelettä ja leipäjuustopaloja. Pinnalle vielä hieman emmentalraastetta. Paistoin muutaman minuutin 240 asteessa. Lopuksi koristelin rucolalla ja puolukoilla.
Alkuperäinen ohje löytyy ihanasta Chic, conservative, chanel- blogista täältä:
http://chicconservativechanel.blogspot.fi/2018/01/savuporo-leipajuustopizza-puolukoilla.html
Töihin tein saman piirakkaversiona.
Täytteet samat kuin pizzassa, lisänä kaksi kananmunaa ja hieman ranskankermaa.
Piirakkapohja (pellillinen): 400g voita, 3/4dl vettä, 3 keltuaista, 3 rkl maissijauhoa, ripaus suolaa, vehnäjauhoja niin paljon että taikina jää hieman pehmeäksi. Levitin taikinan leivinpaperin päälle uunipellille kostein käsin. Paistoin ensin pohjaa ja täytemassaa ILMAN SAVUPOROLEIKKEITÄ; TOMAATTEJA JA LEIPÄJUUSTOA 220 asteessa noin 15 minuuttia. Sitten asettelin päälle loput täytteet ja paistoin vielä noin vartin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.