SUOLAINEN PIIRAKKA kahdella tavalla

aaa1.jpg

Pohja:

250g vehnäjauhoja

2rkl mannasuurimoita

200g pehmeää voita

2 keltuaista

tilkka vettä

 

-Sekoita aineet, esipaista pohjaa hetki 220 asteessa.


 

SAVUPOROTÄYTE

 

Ruskistettuja savusuikaleita ja pekonia

Savuporoleikkelettä

Tomaattia

1 prk creme fraichea

suolaa

yrttimaustetta

rosmariinia

muna

loraus kermaa

juustoraastetta (mozzarella)

 

-Laita ruskistetut pekonit ja savusuikaleet piirakkapohjan päälle. Tee sitten creme fraichesta, munasta, kermasta ja mausteista seos jonka kumoat täytteiden päälle vuokaan. asettele pinnalle savuporoleikkeleet ja tomaatit. Laita pinnalle juustoraastetta.

-Paista 220 asteessa 15-20 min.

 

aaa3.jpg

KANTTARELLITÄYTE

 

Sipuli

Kanttarelleja (säilyke/vakuumipakkaus)

suolaa

pippurimaustetta (pippuriseos)

2 munaa

1 prk creme fraichea

tilkka kermaa

juustoraastetta (mozzarella)

 

-Ruskista sipulit ja kanttarellit kevyesti. Laita ne piiraspohjan päälle vuokaan.

-Sekoita muut aineet creme fraichen kanssa ja kaada täytteen päälle vuokaan. Laita pinnalle juustoraastetta ja paista 220 asteessa 15-20min.

 

aaa2.jpg

 

 

 

Sirkkavillitys on kai innostanut minut kokeilemaan; ostin valmispihvejä, joissa on sirkkajauhetta:

 

aaa4.jpg
Maku ei ollut kovinkaan erikoinen - pinaatilta maistuivat.
aaa5.jpg