Piparitalo6.jpg

Tein piparkakkutalon ikkunoita varten tikkareista murskaa (nuijin hedelmätikkareita lihanuijalla muovipusseihin), ja sitä jäi ylimääräistä. Sulatin sen uunissa 200 asteessa. Murska sulaa levyksi; minulla reunat pääsivät vähän kiehumaan ja tulivat kuplaisiksi, mutta reunat voi leikata pois... 

Piparitalo4.jpg

Viime jouluna tein murskasta piparitaloon ikkunat - käytin samaa ideaa nyt myyjäisiin leipomiini piparkakkumajoihin. Eli ikkuna-aukot täyteen tikkarimurskaa ennen uuniin (200 astetta) laittoa.

WP_20161203_11_55_41_Pro_%282%29%5B1%5D.

Heti kun sulanut levy tulee uunista, sitä voi leikata ja muotoilla (esim voipaperin kanssa). Levy jäähtyi melko nopeasti sen verran, että sitä pystyi rullata yms. myös paljain käsin. Koska tämä myös kovettuu äkkiä, laitoin sen hetkeksi takaisin uuniin (uuni oli jo pois päältä - lämpöä vielä jäljellä noin 180 astetta), jonka jälkeen sitä saattoi taas muotoilla lisää.

WP_20161203_12_31_02_Pro_%282%29%5B1%5D.piparitalo1.jpgPiparitalo3.jpg

Tietenkin piti tehdä myös pipareita; pikkuneiti piilotti piparimuotin, joten oli pakko käyttää nallemuottia  :-)

WP_20161203_11_56_19_Pro_%282%29%5B1%5D.WP_20161203_13_58_03_Pro%5B1%5D.jpgpiparitalo2.jpg