Kokeilin lapsen synttärijuhlia varten tällaista kuppikakkureseptiä, jonka löysin blogista chezmary.vuodatus.net. Olivat todella suussasulavia!



12 keskikokoista kuppiakkkua:

2 munaa, reilu 1dl sokeria, 0,5dl kaakaojauhetta, 1dl vehnäjauhoja, 3/4tl leivinjauhetta, 1tl vaniljasokeria, 100g voita, 50g tummaa suklaata, 75g hasselpähkinärouhetta ja 2dl vadelmia. Minulla ei ollut vadelmia, joten laitoin taikinaan 1,5dl Tähtitorttu omena-kanelimarmeladia, jota oli jäänyt yli viinereistä aiemmin.

Suklaakreemi: 100g tummaa suklaata, 125g voita, tilkka maitoa, 1tl vaniljasokeria ja 150g tomusokeria.

Sulata voi ja jätä jäähtymään. Rouhi suklaa. Vaahdota munat ja sokeri, ja lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sula rasva vuorotellen. Sekoita tasaiseksi. Lisää sekaan rouhittu suklaa, pähkinärouhe ja marmeladi/vadelmat. Sekoita varovasti. Kypsennä 175 asteessa n. 20 minuuttia. Jäähdytä ennen kuorrutusta.

Valmista kuorrute. Sulata suklaa. Vatkaa hieman pehmeä voi, maito, vaniljasokeri ja tomusokeri tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Lisää sulatettu suklaa ja vatkaa, kunnes seos on tasaista ja paksua. Pursota kuppikakkujen päälle. (Jos kuorrute on liian löysää, laita se hetkeksi jääkaappiin.)