Runebergin kääretorttu:
Vatkaa 6 munaa ja 2dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä 1.5dl mantelijauhetta, 1dl perunajauhoja, 2 tl kanelia, 1 tl leivinjauhetta, 1tl kardemummaa ja 0.5dl mantelirouhetta ja lisää nämä keskenään yhdistetyt kuivat aineet vähitellen vatkaten munasokerivaahtoon. Lisää vielä taikinaan 4 tippaa karvasmanteliöljyä.
Paista kääretorttupohjaa 225 asteessa 6-7 minuuttia. Kumoa paistunut pohja leivinpaperille, jonka päälle olet sirotellut hienoa sokeria. Jäähdytä.
Vatkaa sitten täytettä varten vaahdoksi 1dl kermaa, ja lisää vaahtoon 1 rasia mascarponejuustoa, 1 paketti (180g) vaniljatuorejuustoa ja ripaus sokeria. Sekoita tasaiseksi.
Levitä kääretorttupohjan päälle ensin vadelmahilloa, ja sitten kerma-tuorejuustoseos. Rullaa torttu varovasti leivinpaperin avulla ja laita pariksi tunniksi jääkaappiin tekeytymään. Sulata lopuksi vielä valkoista suklaata ja koristele kääretorttu valkosuklaapursotuksin.
Reseptini on mukailtu ohjeesta Runebergin kääretorttu K-Ruoka.fi
Ja sitten lumilinnaa jatkamaan!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.