En tiedä miksi en ole kokeillut savustamista aiemmin, mutta pakkohan sitäkin on kokeilla! En myöskään ole fileoinut ennemmin...heh...mutta Minimanissa myytiin kokonaisia kaloja tarjouksessa; en malttanut ostaa kallista kalaa, jos pilaan sen!

446D9745-21A7-4D93-9B09-FDD5627FAAA5.jpg

Ensin suolasin fileet ja jätin folion alle maustumaan. Sitten laitoin savustuspuruja, pari sokerinpalaa ja ripotellen viskiä pellille purujen päälle - purut eivät saa olla aivan kuivia, joten suihkautin myös suihkupullolla niihin vähän vettä. Sitten voitelin paistoritilän, käynnistin savustimen ja laitoin kalat ritilälle (alla rasvapelti). Ohjeet löysin netistä - savustimen sain kun se lojui jouten sukulaisella, mutta ohjeet olivat hukkuneet.

Kun kala oli valmista (en omista paistomittaria, joten tarkkailin väriä ja kokeilin irrottaa selkäevää, joka kypsästä kalasta lähtee helposti), ripottelin päälle sipulinvarsisilppua - vanhankansan niksi.

Tarjoilin savukalan uusienperunoiden ja voinokareen kera. Konstailematonta, mutta kala pääsi oikeuksiinsa.

567DC71F-B535-4ED9-9DF2-711A610CB1C0.jpgAD8D4B7B-9F44-4C42-B561-C228B291F072.jpg232CA20E-06A8-43BD-BC20-C695BC894B13.jpgB6F0F321-D76F-4641-9651-3D0C711E4D7C.jpg8C514D6C-34E7-4248-A64B-D3676FF7F4CF.jpg