Olen liekittänyt monesti, mutta kuvaamaan en ole ehtinyt! Liekitys tapahtuu alkoholilla, joka palaa nopeasti, ja joskus liekkiä on hankala erottaa kuvasta.

Liekitys.jpg

Ensin kannattaa valita liha huolella, paloitella se ja nuijia hyvin. Nämä lihat ovat maustuneet yön yli ennen ruuaksi valmistamista. Liha kannattaa paistaa huoneenlämpöisenä.

WP_20150329_025%5B1%5D.jpg

Ei haittaa, vaikka nuijituista lihoista "näkyy vähän läpi", eli itse tykkään nuijia ne rei'ille.

WP_20150329_028%5B1%5D.jpg

Muista ettei liesituuletin saa olla päällä kun liekität. Kaada loraus alkoholia (tässä joku tuontikonjakki) pannulle, ja sytytä se kuumana palamaan.

WP_20150329_029%5B1%5D.jpgWP_20150329_030%5B1%5D.jpgWP_20150329_037%5B1%5D.jpg

Nam, mehevää! Kannattaa kokeilla mikä konjakki sopii omalle maulle; joistakin on jäänyt minun mielestäni karvas maku.

WP_20150329_036%5B1%5D.jpg

Tässä aiempi harjoitteluliekitys kalalla (pakastesei, heeeeh - tämä lienee jo kulinaristinen rikos?!). Liekki näkyy (huonosti) kuvien alalaidassa. Alkoholina mantelilikööri, joka ei paljonkaan maistunut valmiissa ruuassa.

PicMonkey%20CollageLiekitys.jpg