Olen liekittänyt monesti, mutta kuvaamaan en ole ehtinyt! Liekitys tapahtuu alkoholilla, joka palaa nopeasti, ja joskus liekkiä on hankala erottaa kuvasta.
Ensin kannattaa valita liha huolella, paloitella se ja nuijia hyvin. Nämä lihat ovat maustuneet yön yli ennen ruuaksi valmistamista. Liha kannattaa paistaa huoneenlämpöisenä.
Ei haittaa, vaikka nuijituista lihoista "näkyy vähän läpi", eli itse tykkään nuijia ne rei'ille.
Muista ettei liesituuletin saa olla päällä kun liekität. Kaada loraus alkoholia (tässä joku tuontikonjakki) pannulle, ja sytytä se kuumana palamaan.
Nam, mehevää! Kannattaa kokeilla mikä konjakki sopii omalle maulle; joistakin on jäänyt minun mielestäni karvas maku.
Tässä aiempi harjoitteluliekitys kalalla (pakastesei, heeeeh - tämä lienee jo kulinaristinen rikos?!). Liekki näkyy (huonosti) kuvien alalaidassa. Alkoholina mantelilikööri, joka ei paljonkaan maistunut valmiissa ruuassa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.