Voileipäkakku
2,5 pakettia Taika-täysjyväkaurapaahtoleipää
rasvatonta maitoa
munavoita (kahdesta munasta)
suolaa
1 prk raejuustoa
majoneesia
kermaviiliä
2 pkt kinkkuhakkelusta
punasipulihakkelusta
suolakurkkuhakkelusta
salaatinlehtihakkelusta
paprikahakkelusta
1 pkt italiansalaattia
maustamatonta tuorejuustoa (kuorrutukseen meni 3kpl, en notkistanut millään)
ranskankermaa
ruohosipulia
basilikanlehtiä
häränpaistileikkelettä
minitomaatteja
Tee munavoi, mausta suolalla. Laita joukkoon raejuustoa (noin puolet-puolet). Ruskista kinkkuhakkelusta ja punasipuleita hieman.
Täyte 1: munavoi-raejuustoseosta, notkista tarvittaessa majoneesilla. Lisää mausteita ja halutessasi salaattihakkelusta.
Täyte 2: Kinkku-punasipulitäyte. Lisää mausteita, kermaviiliä ja suolakurkkuhakkelusta. Halutessasi voit laittaa vaikka paprikaakin!
Täyte 3: Italiansalaattia, halutessasi salaattihakkelusta ja esim hieman pippuria.
Kuorrutus: Maustamatonta tuorejuustoa ranskankermalla notkistettuna.
Lado kerroksittain leipäviipaleita maidolla kostutettuna (esim pullasutia apuna käyttäen) ja vuorotellen eri täytteitä kerrosten väliin. Kuorruta (ranskankermalla notkistetulla) tuorejuustolla ja koristele esim ruohosipulilla, basilikanlehdillä ja härkäleikkeleillä. Tein myös pari tomaattikukkaa.
TOAST SKAGEN- voileipäkakku hyydyttämällä
Pohja:
saaristolaisleipää maidolla kevyesti kostutettuna
-leikkaa leivistä irtopohjavuoan pohjalle tiivis kerros. Kostuta kevyesti maidolla.
Täyte 1:
1 pussi sulatettuja, kuivattuja katkarapuja
punasipuli pieneksi pilkottuna
tilliä
creme fraichea
kermaviiliä
2 katkaraputuorejuustoa
maustamaton tuorejuusto
valkopippuria
suolaa
sitruunan mehu
3 liivatelehteä
- Sekoita muut aineet keskenään, liota sitten (ensin 5 min kylmässä vedessä pehmenneet)liivatteet kiehuvaan sitruunan mehuun ja sekoita täytemassaan.
-Kaada kevyesti öljyllä pyyhkäistyyn irtopohjavuokaan, jonka pohjalle olet muodostellut saaristolaisleivistä pohjakerroksen. Hyydytä jääkaapissa noin tunti.
Täyte 2:
2 pakettia kylmäsavulohta pilkottuna
-levitä kylmäsavulohihakkelus hieman hyytyneen kakun päälle. Laita takaisin jääkaappiin.
Täyte 3:
1 valmis katkarapusalaatti
2 valmista skagenröra- salaattia
kermaviili
maustamaton tuorejuusto
suolaa
tilliä
kalamaustetta
sitruunan mehu
5 liivatelehteä
-Sekoita muut aineet, liota sitten (kylmässä vedessä) pehmenneet liivatteet kiehuvaan sitruunamehuun ja sekoita hyvin täytteen joukkoon.
-Kaada täytemassa kylmäsavulohihakkeluskerroksen päälle.
-Anna hyytyä seuraavaan aamuun! Koristele vasta täysin hyytyneenä.
Koristelu:
1 pkt kylmäsavulohta
sitruunaa
kurkkua
1 pussi sulatettuja, kuivattuja katkarapuja kevyesti suolattuna
päälle hippunen (esim. Välimeren) yrttimaustetta
tilliä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.