voileip%C3%A4kakku4.jpg

Voileipäkakku

2,5 pakettia Taika-täysjyväkaurapaahtoleipää

rasvatonta maitoa

munavoita (kahdesta munasta)

suolaa

1 prk raejuustoa

majoneesia

kermaviiliä

2 pkt kinkkuhakkelusta

punasipulihakkelusta

suolakurkkuhakkelusta

salaatinlehtihakkelusta

paprikahakkelusta

1 pkt italiansalaattia

maustamatonta tuorejuustoa (kuorrutukseen meni 3kpl, en notkistanut millään)

ranskankermaa

ruohosipulia

basilikanlehtiä

häränpaistileikkelettä

minitomaatteja

voileip%C3%A4kakku3.jpg

Tee munavoi, mausta suolalla. Laita joukkoon raejuustoa (noin puolet-puolet). Ruskista kinkkuhakkelusta ja punasipuleita hieman.

Täyte 1: munavoi-raejuustoseosta, notkista tarvittaessa majoneesilla. Lisää mausteita ja halutessasi salaattihakkelusta.

Täyte 2: Kinkku-punasipulitäyte. Lisää mausteita, kermaviiliä ja suolakurkkuhakkelusta. Halutessasi voit laittaa vaikka paprikaakin!

Täyte 3: Italiansalaattia, halutessasi salaattihakkelusta ja esim hieman pippuria.

Kuorrutus: Maustamatonta tuorejuustoa ranskankermalla notkistettuna.

Lado kerroksittain leipäviipaleita maidolla kostutettuna (esim pullasutia apuna käyttäen) ja vuorotellen eri täytteitä kerrosten väliin. Kuorruta (ranskankermalla notkistetulla) tuorejuustolla ja koristele esim ruohosipulilla, basilikanlehdillä ja härkäleikkeleillä. Tein myös pari tomaattikukkaa.

voileip%C3%A4kakku6.jpgvoileip%C3%A4kakku1.jpg

 

voileip%C3%A4kakku2.jpg

TOAST SKAGEN- voileipäkakku hyydyttämällä

Pohja:

saaristolaisleipää maidolla kevyesti kostutettuna

-leikkaa leivistä irtopohjavuoan pohjalle tiivis kerros. Kostuta kevyesti maidolla.

Täyte 1:

1 pussi sulatettuja, kuivattuja katkarapuja

punasipuli pieneksi pilkottuna

tilliä

creme fraichea

kermaviiliä

2 katkaraputuorejuustoa

maustamaton tuorejuusto

valkopippuria

suolaa

sitruunan mehu

3 liivatelehteä

- Sekoita muut aineet keskenään, liota sitten (ensin 5 min kylmässä vedessä pehmenneet)liivatteet kiehuvaan sitruunan mehuun ja sekoita täytemassaan.

-Kaada kevyesti öljyllä pyyhkäistyyn irtopohjavuokaan, jonka pohjalle olet muodostellut saaristolaisleivistä pohjakerroksen. Hyydytä jääkaapissa noin tunti.

Täyte 2:

2 pakettia kylmäsavulohta pilkottuna

-levitä kylmäsavulohihakkelus hieman hyytyneen kakun päälle. Laita takaisin jääkaappiin.

Täyte 3:

1 valmis katkarapusalaatti

2 valmista skagenröra- salaattia

kermaviili

maustamaton tuorejuusto

suolaa

tilliä

kalamaustetta

sitruunan mehu

5 liivatelehteä

-Sekoita muut aineet, liota sitten (kylmässä vedessä) pehmenneet liivatteet kiehuvaan sitruunamehuun ja sekoita hyvin täytteen joukkoon.

-Kaada täytemassa kylmäsavulohihakkeluskerroksen päälle.

-Anna hyytyä seuraavaan aamuun! Koristele vasta täysin hyytyneenä.

Koristelu:

1 pkt kylmäsavulohta

sitruunaa

kurkkua

1 pussi sulatettuja, kuivattuja katkarapuja kevyesti suolattuna

päälle hippunen (esim. Välimeren) yrttimaustetta 

tilliä

voileip%C3%A4kakku5.jpg