Lueskelin aamulla Hesarin (pe 21.3.2014), ja ajattelin tehdä asiapitoisen postauksen vaihteeksi.

Pääkirjoitus rakentui väittämään "Kasvun kokit eivät tarjoa uutta reseptiä". Kasvun kokeilla viitattiin hallituksiin, ja niiden erilaisiin yrityksiin talouskasvun vauhdittamiseksi. Talouden kasvun aikaansaamiseksi tarvitaan joko lisää velkaa, tai vaihtoehtoisesti leikkauksia julkisella sektorilla ja elintasossa. Jostakin olisi tingittävä. Vaihtuvien hallitusten sijaan todellista kasvua luovat kuitenkin yrittäjät.

PicMonkey%20CollageRoope-normal.jpg

"Hallitus aikoo nostaa oppivelvollisuusiän 16 vuodesta 17 vuoteen." Opetusministeri Krista Kiuru ei tiennyt, paljonko uudistus maksaa, mutta hallituksessa on sovittu hinnaksi 15 miljoonaa. Mietin vain, että onkohan kunnilla mitään muuta hommaa organisoitavanaan ;-)

ope3-normal.jpg

Tuukka Temosesta oli Hesarissa mielenkiintoinen juttu. Lukekaahan! Tyyppi on siis tullut julkisuuteen Apulannan basistina, ja on nyt tehnyt kiistellyn Presidentintekijät-dokumentin.

Leppävaaran kirkossa pääsee Hesarin mukaan jonossa kasteelle; kirkko tarjoaa kakkukahvit ja kastepuvunkin tarvitseville. Minua artikkeli jotenkin suututti: mistä lähtien uskonto on ollut halpakauppatavaraa? Ja kyllä se mekkokin pitäisi joka vauvalla olla tunnearvolla varustettu...

smoothie%20001-normal.jpg

"Mopoauton vakuutus maksaa viisi tonnia". No kyllä kai, kun sillä ajavat nuoret päättömät ja itsetunnossaan vankkumattomat... Haja-asutusalueilla mopoautot ovat kyllä arkea helpottavakin juttu. Osasyy korkeisiin onnettomuustilastoihin ja sitä myötä hulppeisiin vakuutusmaksuihin on varmasti myös se, että mopoautojen kausi on pidempi kuin lähinnä kesäkäyttöisten mopojen.

Kuvat HS.fi, uutissirkus.com, funnylove.com ja funny-games.biz:

PicMonkey%20CollageMopoauto-normal.jpg

Hesari tiedottaa, että frozen yogurt elää kulta-aikaansa keväällä Washingtonissa. Luulen, että jogurttijäde myy hyvin myös Suomen kesässä :-) Sitä odotellessa...

Espanja2014%20122-normal.jpg