WP_20170705_12_57_05_Pro_%282%29%5B1%5D.

Kantatrellipizza; pizzapohjan päällä tomaattisosetta, smetanaa, ruskistettuja kanttarelleja ja kuullotettua sipulia, ananasrenkaita, sinihomejuustoa ja pizzajuustoraastetta. Ripaus pizzamaustetta!

WP_20170705_12_46_30_Pro_%282%29%5B1%5D.

Ja suosikkini "burgerpizza" jälleen; pohjan päällä tomaattisosetta, ruskistettuja kebablastuja (ja jauhelihaa), tomaattia, cheddarjuustoa ja pizzamaustetta. Paistamisen jälkeen vielä kaiken kruunuksi salaattia ja hampurilaiskastiketta.

WP_20170705_14_26_38_Pro_%282%29%5B1%5D.

RAPARPERIPIIRAKKA:

Pohja: Vaahdota 100g huoneenlämpöistä voita ja 3/4dl sokeria. Vatkaa joukkoon 1 muna, ja lisää sitten keskenään sekoitetut 2 1/2dl vehnäjauhoja ja 1tl leivinjauhetta.

Täyte: Kuori ja paloittele 3 raparperinvartta ja kierittele palat sokerissa. Sekoita 200g kermaviiliä (=yksi purkillinen), 1 muna ja 1dl sokeria. Laita seos vuokaan (muista voidella se!) pohjataikinan päälle. Laita pinnalle sokeroidut raparperinpalat. Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja hyytyä ennen tarjoilua.

 

WP_20170705_14_26_20_Pro_%282%29%5B1%5D.

RAPARPERIKIISSELI:

Huuhtele ja kuori raparperit 6 vartta/ noin 700g). Paloittele ne ja laita kattilaan, johon lisäät n. 8dl vettä. Lisää 2dl sokeria. Keitä kunnes raparperit pehmenevät. Lisää noin 4 rkl perunajauhoja vesitilkkaan, sekoita hyvin ja kaada ohuena nauhana kiisselin joukkoon samalla sekoittaen. Anna kiehehtaa - seos sakenee. Jäähdytä ja tarjoa esim. vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai jäätelön kera!

WP_20170708_19_34_15_Pro_%282%29%5B1%5D.

Kanafile, kermakastike, sipulirenkaita ja uunijuureksia vähän eri tavoin;

Sekoitin valmispussin kermakastikkeeseen tuorejuustonloput (paprikatuorejuusto ja joku yrtti-). Tuli hyvää.

Vuolin porkkanasta ja perunasta kuorimaveitsellä "lastuja" - osan myös siivutin, osasta tein ohuita tikkuja. Paistoin uunissa ensin 230 asteessa n.20 minuuttia, ja sitten haalealla lämmöllä kuivatin. Haluamaani rapeutta en saavuttanut, joten yritin paahtaa vielä pannulla. Hyviä vinkkejä rapeiden lohkoperunoiden, batujen ja porkkanatikkujen valmistamiseksi ottaisin mielelläni vastaan!!