F4CDAF77-F180-48F3-8235-C3FB2C7F12C1.jpg

POHJA: 200g  LU-Bastogne- kieksejä ja 50g sulatettua voita.

Tee pohjan aineista tasainen massa ja taputtele se voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

TUOREJUUSTOTÄYTE: 200g tummaa suklaata, 1dl sokeria, 1dl fariinisokeria, 200g maustamatonta tuorejuustoa, 0,5dl kaakaojauhetta, 1prk creme fraichea, 2 munaa ja tarvittaessa loraus kuohukermaa (jos seos liian paksua).

Sulata suklaa. Sekoita muut aineet (paitsi munat), sekoita joukkoon hieman jäähtynyt suklaa ja vatkaa joukkoon lopuksi munat yksi kerrallaan. Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunissa 170 asteessa noin tunti.

SUKLAAKUORRUTUS: 200g tummaa suklaata, nokare voita ja 1dl kuohukermaa.

Kun kakku on jäähtynyt kunnolla, valmista kuorrutus keittämällä aineita kattilassa, kunnes suklaa on sulanut muiden aineiden joukkoon. Kaada hieman jäähtynyt kuorrutus kakun päälle ja anna kovettua viileässä. Halutessasi voit vaahdottaa osan kuorrutuksesta (kun se on jäähtynyt puolesta tunnista tuntiin) ja pursottaa siitä koristeita kakun päälle.

Koristeina voi käyttää myös pähkinöitä, suklaalastuja tms!

396E2DCC-2362-478F-8EAC-6E6940D66783.jpgBA8BD8DE-B14B-4B95-8EAD-DE74CD9AAE3F.jpgA99DF8FE-4DEB-42E6-8900-983A92208E9D.jpg

7EAEB240-277F-4431-8BDF-94B434582BC0.jpg07FDB1D4-3FF0-40BB-AF35-3EAB3A40DDDD.jpg

C6AECBC0-4293-40B2-8720-917500E7D387.jpgD8A059B3-64E7-489F-B712-A3649D591F05.jpg