3A0B87F3-BF51-41F2-B420-4F20516A4B85.jpg

Minä onnistuin uppomunien valmistuksessa hieman eri tavoin kuin monissa ohjeissa neuvotaan.

Laitoin puurokattilaan kiehumaan vettä. Kun vesi oli lähes kiehuvaa, kaadoin joukkoon desin etikkaa. Tein nopeasti veteen jonkinlaista pyörrettä ja rikoin munan lähellä veden pintaa kattilaan. Tein kolme munaa kerralla. Annoin munien kiehua hiljalleen kolmisen minuuttia. Näin ne jäivät sisältä löysiksi. 

Olen lukenut, että munia voi valmistaa vain yhden kerrallaan. Lisäksi munat pitäisi rikkoa ensin kuppiin. Etikan määräkin pitäisi olla tietyssä suhteessa veden määrään.... No, ainakin lisäsin suolan vasta valmiiden uppomunien päälle - se meni oikein!

FC4AA471-7956-4998-9AEE-DD81F9B83DFB.jpgECFD2C40-CFFC-4D22-AA7C-368B83810992.jpg1AC4BE54-A335-4618-BB50-B618C2129C71.jpgA9C62A02-A80E-480D-A39E-BB04F94606A3.jpg7ECECA2D-D313-47BD-9AE8-617C06EF6CF4.jpg7E0C440F-4FAC-48B3-BDEC-3BE8291DFA48.jpg8F74E459-5FEE-4823-AFCD-94AD5B43B011.jpgD19AA4E3-6E36-4D26-B4AE-567B8E857C1D.jpgFF011B82-30F1-4DF5-A014-3C133401B92E.jpg2B52869A-7067-4BBC-B5DB-FDDF592F5B8C.jpgCC7396B7-CF51-45BE-818C-EE35C4D3DF51.jpgE70A24B1-615E-4962-B9F5-8C2681AFE565.jpgD1332C5E-B0C1-4A26-9E2B-1AC58DF2DE9D.jpgFC309934-C408-4301-9B9C-B045FAEC07E2.jpgE62DC0EF-9BD6-46AD-959E-116CB892F1A2.jpg