PERUNA-VUOHENJUUSTOPIIRAS:

WP_20160516_20_13_55_Pro%5B1%5D.jpg

Pohjataikina:

6dl vehnäjauhoja, 2dl grahamjauhoja, 1tl timjamia, 300g voita ja 3/4dl kylmää vettä.

Yhdistä jauhot ja timjami, lisää pehmeä voi ja nypi ainekset murumassaksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina (kylmässä vedessä kastetuin käsin) levyksi. Esipaista pohjaa 200 asteessa vartin ajan.

Täyte:

6 keitettyä perunaa, 2rkl oliiviöljyä, hieman sinappia ja timjamia, 1rkl hunajaa, 1tl suolaa, 150-200g pippurituorejuustoa, 2 punasipulia, 400g Presidentti-vuohenjuustoa (kiekkoina), 4dl kermaa ja 4 munaa.

Sekoita viipaloidut perunat, öljy, sinappi, suola, hunaja, timjami ja tuorejuusto kulhossa. Lisää kuullotettu punasipulisilppu ja tasaa seos piirakkapohjan päälle. Lisää vielä vuohenjuustokiekot pinnalle. Sekoita munat ja kerma, lisää tarvittaessa hieman suolaa ja esim mustapippuria. Kaada muna-kermaseos piirakan päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

WP_20160516_20_13_48_Pro%5B1%5D.jpgWP_20160516_20_13_32_Pro%5B1%5D.jpgWP_20160516_20_14_01_Pro%5B1%5D.jpg

 

LEIPÄJUUSTO KOTIKONSTEIN:

Ohje täältä: http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/kokkaa/reseptit/nain_teet_itse_herkullista_leipajuustoa

WP_20160526_17_45_57_Pro%5B1%5D.jpgWP_20160526_17_48_16_Pro%5B1%5D.jpgWP_20160526_17_13_10_Pro%20%282%29%5B1%5WP_20160526_17_18_28_Pro%5B1%5D.jpg

Ja kiva pastakokemus (Stokkalta) - kevyemmän tuntuinen kuin perusmakaronit:

PicMonkey%20CollageFoodieh.jpg

 

Loppukevennys: korjasin autotallin nosto-oven katkaisijan ovikellon painikkeella :-)

PicMonkey%20CollageDingDong.jpg