Tämä kakku onnistui hyvin; kuorrutus jämähti hyvin, mutta oli sopivaa leikattavaksi eikä lohkeillut. Kermavaahto kevensi hieman kakun voimakasta makua.

SACHERKAKKU

Pohja: 6kpl munia, 3 dl hienoa sokeria, 200g voita, 200g tummaa suklaata, 3,5dl vehnäjauhoja, 2tl leivinjauhetta, 1tl kanelia ja 1tl neilikkaa.

Vaahdota voi ja munat, lisää joukkoon vähitellen sulatettu suklaa ja voisula. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada ne vähitellen, samalla sekoittaen taikinaan.  Paista voidellussa, korppujauhotetussa kakkuvuoassa 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä. Leikkaa pohja kahteen kerrokseen.

Kostutus: vettä ja Amaretto-likööriä.

Täyte: Aprikoosihilloa, kermavaahtoa, vanilliinikreemijauhetta.

Kostuta alempi kerros ja laita väliin ensin aprikoosihilloa, ja sitten vanilliinikreemijauheella tuhdistettua kermavaahtoa. Laita toinen pohjakerros päälle, ja kostuta myös se. Laita kakku kylmenemään jääkaappiin.

Kuorrutus: 200g tummaa suklaata, 1dl kermaa ja 3 rkl voita. Sulata kuorrutuksen aineet paksupohjaisessa kattilassa hitaasti, samalla sekoittaen koko ajan. Ota kakku jääkaapista, ja kaada suklaaseos tasaisesti kylmän kakun päälle. Tasoita tarvittaessa lastalla. Anna kakun maustua jääkaapissa muutama tunti samalla kun kuorrutus kovettuu.

B98DF369-AF83-4DDF-8BAD-FBA27B2F7BBD.jpg7742214E-B57A-4142-8EAB-5C747E2427E1.jpg