Creme brulee:
4 keltuaista
2,5dl kuohukermaa
0,5dl kevytmaitoa
0,75dl sokeria
vaniljatanko
Pinnalle sokeria
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus veitsellä kattilaan. Lisää kattilaan kerma ja maito, kiehauta. Poista vaniljatanko ja kaada seos kiehuvana keltuaisvaahtoon hyvin vatkaten, vähän kerrallaan. Kaada seos uuninkestäviin pikkuvuokiin ja kypsennä 100 asteessa noin tunnin ajan, kunnes seos on hyytynyt. Jäähdytä aivan kylmäksi, jolloin hyytyminen jatkuu. Ripota juuri ennen tarjoilua pinnalle sokeria, ja paahda se puhalluslampulla. Pinnan on tarkoitus lohkeilla rapsahtaen sitten, kun siihen työntää jälkiruokalusikan.
Itselläni ei ollut tarkoitukseen sopivia pieniä uunivuokia, mutta yllä näet millaiselta kaunis lopputulos "oikeasti" näyttää. Vasemmanpuoleinen kuva www.cookingclassy.com , oikeanpuoleinen www.blog2.thermoworks.com .
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.