Tänä vuonna joulupöytä oli melko perinteinen - joskus olen mennyt enemmän kansainvälisellä teemalla.

PicMonkey%20CollageJoulu2.jpg

Mený:

Valkosipulikermaperunat, lihaisa kermakastike, porkkana-, lanttu- ja maksalaatikko, punajuuri-aurajuustopaistos, sitruunalohta, värikäs fetasalaatti, kinkkua, limppu ja leikkeleitä.

Joulukahvin kera tarjottiin luumu-appelsiinivaahtoa, taatelikakkua ja pipareita.

WP_20151224_11_33_46_Pro%20%282%29%5B1%5

Punajuuri-aurajuustopaistos:

Raasta kokonaiset etikkapunajuuret, ruskista jauheliha ja sekoita ne vuoassa aurajuustopalojen kanssa. Kaada päälle munamaito (itse laitoin 2 munaa, 2dl kuohukermaa, ripaus vehnäjauhoja, valkopippuria ja suolaa, tilkka maitoa). Paista 200 asteessa puolisen tuntia.

WP_20151224_11_33_29_Pro%20%282%29%5B1%5

WP_20151223_23_26_53_Pro%20%282%29%5B1%5

PicMonkey%20CollageJoulu4.jpg

WP_20151223_23_26_23_Pro%20%282%29%5B1%5PicMonkey%20CollageJoulu1.jpgWP_20151223_23_23_40_Pro%20%282%29%5B1%5

WP_20151224_17_40_11_Pro%20%282%29%5B1%5

Herkullinen luumu-appelsiinivaahto:

Tee suklaakoristeet kuvien mallin mukaan ja laita ne jääkaappiin kovettumaan.

Laita sitten tarjoilulasin pohjalle reilu teelusikallinen luumuhilloa (jäänyt yli joulutortuista), sitten reilu ruokalusikallinen vaniljasokerilla maustettua rahka-kermaseosta, sitten seuraavaan kerrokseen appelsiini-valkosuklaavaahtoa (Blå band-valmispakkaus, johon lisättiin maitoa ja vaahdotettiin) ja lopuksi vielä pinnalle nokare vaniljalla maustettua kermavaahtoa. Lisää sitten varovasti suklaakoristeet.

WP_20151224_14_55_26_Pro%20%282%29%5B1%5WP_20151224_14_55_35_Pro%20%282%29%5B1%5

PicMonkey%20CollageJoulu3.jpg

WP_20151224_17_42_04_Pro%20%282%29%5B1%5