Tänä vuonna joulupöytä oli melko perinteinen - joskus olen mennyt enemmän kansainvälisellä teemalla.
Mený:
Valkosipulikermaperunat, lihaisa kermakastike, porkkana-, lanttu- ja maksalaatikko, punajuuri-aurajuustopaistos, sitruunalohta, värikäs fetasalaatti, kinkkua, limppu ja leikkeleitä.
Joulukahvin kera tarjottiin luumu-appelsiinivaahtoa, taatelikakkua ja pipareita.
Punajuuri-aurajuustopaistos:
Raasta kokonaiset etikkapunajuuret, ruskista jauheliha ja sekoita ne vuoassa aurajuustopalojen kanssa. Kaada päälle munamaito (itse laitoin 2 munaa, 2dl kuohukermaa, ripaus vehnäjauhoja, valkopippuria ja suolaa, tilkka maitoa). Paista 200 asteessa puolisen tuntia.
Herkullinen luumu-appelsiinivaahto:
Tee suklaakoristeet kuvien mallin mukaan ja laita ne jääkaappiin kovettumaan.
Laita sitten tarjoilulasin pohjalle reilu teelusikallinen luumuhilloa (jäänyt yli joulutortuista), sitten reilu ruokalusikallinen vaniljasokerilla maustettua rahka-kermaseosta, sitten seuraavaan kerrokseen appelsiini-valkosuklaavaahtoa (Blå band-valmispakkaus, johon lisättiin maitoa ja vaahdotettiin) ja lopuksi vielä pinnalle nokare vaniljalla maustettua kermavaahtoa. Lisää sitten varovasti suklaakoristeet.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.