Tein ruokala.net ohjeella (piparminttusuklaakuppikakut tms) kaksinkertaisen annoksen kuppikakkuja, jolloin niitä piti tulla kolmisenkymmentä. Niitä tuli kuitenkin runsaasti enemmän, ja olenkin kokeillut erilaisia kuorrutuksia ja koristuksia.

CupcakesUudistuoli%20008-normal.jpg

CupcakesUudistuoli%20005-normal.jpgCupcakesUudistuoli%20006-normal.jpg

Helpoin kuorrutus syntyy minusta, kun yhdistää huoneenlämpöistä voita, tomusokeria ja vesitilkan kanssa sulatettua tummaa tai valkoista suklaata. Sitten voi halutessaan lisätä piparminttuaromia, elintarvikeväriä jne. Oikeaoppisesti sulatus tulisi tehdä vesihauteessa, juu juu, mutta tein varovasti mikrossa. Hyvin onnistui.

CupcakesUudistuoli%20016-normal.jpgCupcakesUudistuoli%20009-normal.jpg

Kaalipiirakan tein sukkelasti valmiiseen ruiskuoritaikinaan; kaalia, porkkanaa, vähän hapankaalia, ruskistettua jauhelihaa ja kuullotettua sipulia, meiramia, suolaa, lihaliemikuutio, siirappia ja mustapippuria keittelin vedessä tunnin verran. Sitten siivilöin veden pois ja annoin täytteen maustua yön yli ennen kuoreen laittamista. Kuoren sivelin vedellä ja paistoin 200 asteessa puolisen tuntia.

CupcakesUudistuoli%20019-normal.jpgCupcakesUudistuoli%20020-normal.jpg

Työporukalle ainakin maistui!