WP_20161112_14_28_00_Pro_%282%29%5B1%5D.

Tuulihatut tonnikalatäytteellä (n.25 kpl)

Tuulihattutaikina:

1,5dl vettä, 80g voita, 1,5dl vehnäjauhoja ja 3 munaa.

Kiehauta voi ja vesi kattilassa, lisää joukkoon vehnäjauhot. Sekoita hyvin, kunnes taikinasta tulee pallo. Jäähdytä. Lisää sitten munat yksitellen voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten. Nostele taikinasta kasoja leivinpaperille pellin päälle (voit myös pursottaa). Paista sitten 200 asteessa 25 minuuttia. Älä avaa uunia paistamisen aikana!

Täyte:

Tölkki tonnikalaa, 2 keitettyä munaa paloiteltuina, suolaa, majoneesia ja salaatinlehtiä.

Sekoita tonnikala, munanpalaset, majoneesi ja suola tahnaksi. Leikkaa tuulihatut kahtia: laita väliin ensin salaatinlehti, ja sitten sen päälle tonnikalatahnaa.

WP_20161110_21_20_09_Pro_%282%29%5B1%5D.WP_20161112_14_32_42_Pro_%282%29%5B1%5D.WP_20161112_14_28_04_Pro_%282%29%5B1%5D.

Inspiraatioita sekä makeisiin että suolaisiin tuulihattuihin:

tuulihatut5.jpg

Vasen yläkuva: kinuskikissa.fi

Oikealla ylhäällä kuva: kotikokki.net

Vasemmalla alhaalla: lahoarautaa.blogspot.fi

Oikea alakuva: makujakotoa.blogspot.com