Pehmeä juuressosekeitto valmistuu helposti ja nopeasti.

WP_20160112_18_17_01_Pro%20%282%29%5B1%5

Keitä vedessä esim "Peruna ja keittojuurekset"-pakaste 750g  ja kuutisen kappaletta kuorittua porkkanaa paloina (kypsyy nopeammin). Lisää (liha)liemikuutio, suolaa ja vähän pippuriseos-maustetta tms. Kun juurekset ovat kypsiä, kaada liika keitinvesi pois (jätä pari desiä), lisää joukkoon loraus kermaa, cheddarsulatejuustoa ja pippurijuustoa maun mukaan. Soseuta sitten keitto sauvasekoittimella. Tarjoile smetananokareen kera!

WP_20160112_18_28_59_Pro%20%282%29%5B1%5WP_20160112_18_00_22_Pro%20%282%29%5B1%5

PicMonkey%20CollageA3.jpg

Muistan tämän ohjeen jo nuoruudestani, mutta nyt innostuin tästä reseptistä uudestaan!

WP_20160112_17_59_17_Pro%20%282%29%5B1%5WP_20160112_18_05_20_Pro%5B1%5D.jpg

Tarkoitus on saada koostumus samettisen pehmeäksi:

WP_20160112_18_09_48_Pro%20%282%29%5B1%5

WP_20160112_18_10_44_Pro%5B1%5D.jpg

Keiton kanssa sopii tuore sämpylä tai vaikkapa (paistovalmis) patonki.

WP_20160112_18_02_41_Pro%5B1%5D.jpg

WP_20160112_18_17_35_Pro%5B1%5D.jpg

Ostin Talo ja koti- lehden tämän vuoden ensimmäisen numeron (1/2016), ja lisäksi nappasin K-kaupan Ruoka-lehden. Arjen kohokohta!

WP_20160112_17_52_09_Pro%20%282%29%5B1%5PicMonkey%20CollageA2.jpg

Yläkuvassa enemmän omaa tyyliäni - joskus haaveilen alakuvan iloisesta tyylistä (kuvat Talo ja koti 1/2016).

WP_20160112_21_40_06_Pro%5B1%5D.jpg

Ruoka- lehdessä vohvelit olivat nyt suosiossa, monin suolaisin täytevaihtoehdoin.

PicMonkey%20CollageA1.jpg

Minun niksini vohveleihin: lorauta taikinaan vichyä rapeuden ja kuohkeuden aikaansaamiseksi, voit käyttää myös valmiita pannukakkujauhoseoksia (esim amerikkahyllystä), raudan on oltava kunnolla kuuma, käytä vohveliraudan voitelemiseen aitoa voita.

Oma makea kestosuosikkini:

WP_20160113_19_31_21_Pro%5B1%5D.jpg