Pehmeä juuressosekeitto valmistuu helposti ja nopeasti.
Keitä vedessä esim "Peruna ja keittojuurekset"-pakaste 750g ja kuutisen kappaletta kuorittua porkkanaa paloina (kypsyy nopeammin). Lisää (liha)liemikuutio, suolaa ja vähän pippuriseos-maustetta tms. Kun juurekset ovat kypsiä, kaada liika keitinvesi pois (jätä pari desiä), lisää joukkoon loraus kermaa, cheddarsulatejuustoa ja pippurijuustoa maun mukaan. Soseuta sitten keitto sauvasekoittimella. Tarjoile smetananokareen kera!
Muistan tämän ohjeen jo nuoruudestani, mutta nyt innostuin tästä reseptistä uudestaan!
Tarkoitus on saada koostumus samettisen pehmeäksi:
Keiton kanssa sopii tuore sämpylä tai vaikkapa (paistovalmis) patonki.
Ostin Talo ja koti- lehden tämän vuoden ensimmäisen numeron (1/2016), ja lisäksi nappasin K-kaupan Ruoka-lehden. Arjen kohokohta!
Yläkuvassa enemmän omaa tyyliäni - joskus haaveilen alakuvan iloisesta tyylistä (kuvat Talo ja koti 1/2016).
Ruoka- lehdessä vohvelit olivat nyt suosiossa, monin suolaisin täytevaihtoehdoin.
Minun niksini vohveleihin: lorauta taikinaan vichyä rapeuden ja kuohkeuden aikaansaamiseksi, voit käyttää myös valmiita pannukakkujauhoseoksia (esim amerikkahyllystä), raudan on oltava kunnolla kuuma, käytä vohveliraudan voitelemiseen aitoa voita.
Oma makea kestosuosikkini:
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.