testia%20039.jpgtestia%20033.jpg

Suolatikku-toffeepiiras:

Pohja:

3 munaa, 3dl sokeria, 2tl vaniljasokeria, 5rkl kaakaojauhetta, 3dl vehnäjauhoja, 1tl leivinjauhetta ja 100g voita.

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi, lisää sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi vielä sulatettu voi. Kaada seos noin 25x30cm vuokaan (laita leivinpaperi). Paista 180 asteessa noin 25 minuuttia. Jäähdytä.

Karamellitäyte:

220g Omar-karkkeja (ja tilkka kermaa).

Käytä Omar-makeisia sen verran mikrossa, että ne vähän pehmenevät. Lisää tarvittaessa tilkka kermaa pehmentämään. Kaulitse levyksi (käytä apuna tomusokeria) ja laita levy jäähtyneen pohjan päälle.

Kuorrute:

200g maitosuklaata, suolatikkuja.

Sulata suklaa varovasti ja levitä Omar-levyn päälle. Ripottele pinnalle suolatikunpätkiä ja laita pariksi tunniksi jääkaappiin, että suklaakuorrute kovettuu. (Ennen tarjoilua voit nostaa piirakan jääkaapista, ettei kuorrutus ole liian kovaa leikattavaksi.)

testia1.jpgtestia%20042.jpgtestia2.jpg

Yläkuvassa karjalanpiirakan täytteeksi on käytetty risotonloppu...hieman kermaa ja kananmuna sekaan, niin täytteen rakenne on hyvä.

Alakuvassa hampurilaissämpylän tilalla yrttivoilla ennen uunissa paistamista sivellyt kaurapaahtoleivät - niille jotka eivät pidä sämpylästä!

testia%20035.jpg