WP_20150219_005%5B1%5D.jpg

Löysin helpon ohjeen Elena-nimisestä blogista otsakkeella "Vispilänkauppaa: Mutakakku":

Sulata 300g voita ja 400g tummaa suklaata kattilassa, lisää 1dl sokeria, ripaus suolaa ja 1tl vaniljasokeria. Erota viiden kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Riko keltuaisten rakenne haarukalla tms, vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Yhdistä HAALEAAN voisuklaasokeriseokseen ensin keltuaiset, sitten valkuaiset koko ajan sekoittaen. Paista voidellussa vuoassa 170 asteessa noin 30 minuuttia - saa jäädä hieman kosteaksi keskeltä.

WP_20150219_003%5B1%5D.jpgWP_20150219_013%5B1%5D.jpg

Lisänä voi tarjota kerma- tai vaikka nutellakermavaahtoa.

PicMonkey%20CollageMuta1.jpgPicMonkey%20CollageMuta2.jpg

Karkeilla on helppo koristella. Vuokiin voi tehdä myös "mutaleivoksia" ;-)

PicMonkey%20CollageMuta3.jpgPicMonkey%20CollageMuta4.jpg

Ripaus kaakaojauhetta viimeistelee koristelun.

PicMonkey%20CollageMuta5.jpg