F1EA7A51-A994-4306-8267-A1C2952D2B2F.jpg

Omenaraastekiisseli:

1l omenamehua, 4rkl perunajauhoja, 1dl kylmää vettä, 1 omena raastettuna ja 2 banaania viipaleina.

Kuumenna mehu kiehuvaksi ja suurusta se vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla. Raasta omena ja lisää se jäähtyneeseen kiisseliin. Lisää myös sokeria, jos haluat. Viipaloi lopuksi kiisselin sekaan vielä banaanit.

Tarjoa kiisseli esim. Kermavaahdon kera.

670FE84F-1CD4-4CE4-93F9-428B4A64F7E7.jpg

BAACB80E-AE43-4D66-B429-BA01AA141883.jpgB1CB75F1-A606-4136-9703-0BEF9D3EC962.jpg

Lusikkaleivät:

100g voita, 3/4dl sokeria, 1tl vaniljasokeria, 1/2tl leivinjauhetta ja 2dl vehnäjauhoja. Väliin vadelmamarmeladia. Lisäksi vähän sokeria lusikkaleipien pintaan.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Muotoile taikinasta pikkuleipiä lusikan pesässä. Kasta lusikkaleivät sokeriin. Paista 175 asteessa noin 12 minuuttia. Laita jäähtyneitä pikkuleipiä kaksi päällekkäin, vadelmamarmeladia väliin.

1AA8FE1A-4034-405A-98DA-E1C39077813C.jpgF8A9D8F0-03D1-4467-91CC-06EA6C2AA1AE.jpg

Kun minä olin nuori, oli vielä ala-aste ja yläaste. Ja yläasteen köksäntunnit. Kirjat piti keväällä palauttaa, mutta äitini tilasi minulle oppikirjan, jotta saan käyttää tuttuja reseptejä... Ja olen niitä käyttänyt! Huvilaa siivotessani löysin yläasteaikaiset reseptit taas, ja pakkohan niitä oli kokeilla!

CAC90E8B-5F59-4078-8A22-68CFA69F848D.jpg

CC5C6571-AE92-423C-8614-908F3E49DD5A.jpg