foccacia3.jpgIMG_20170722_112219.jpgfoccacia.jpg

Foccacia-leipä:

Lämmintä vettä, tilkka oliiviöljyä, ripaus suolaa ja sokeria, vehnäjauhoja joihin sekoitettu kuivahiivaa.

Tee löysä taikina, anna kohota lämpimässä, kaada taikina pellille tai vuokaan, kohota taas. Sivele mausteisella voisulalla, painele pinnalle halutessasi esim oliivipaloja, aurinkokuivattua tomaattia tms. Paista 230 asteessa kunnes pinta on rapea.

foccacia2.jpg

DIY-jäätelökakku:

Ota jäätelö huoneenlämpöön pehmenemään (älä sulata veteläksi). Murskaa sauvosekoittimella keksejä (tässä minttudominoita), ja sekoita pehmennyt jäätelö keksimurujen kanssa. Laita vuokaan ja jäädytä. Jäätelökakku irtoaa vuoasta helposti, jos kastat vuokaa lämpimään veteen.

IMG_20170721_172917.jpg

Marenkikakku:

Pohja: murotaikinaa (esim. www.kinuskikissa.fi löytyy hyvä ohje - tai voit ostaa valmiina kaupasta) vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 200 asteessa muutama minuutti pohjan paksuudesta riippuen.

Pohjan päälle: omenasosetta (itse laitoin omenakuutiososetta, niin tuli rakennetta täytteeseen).

Pinnalle marenki: 2 valkuaista ja 1dl sokeria - vatkaa kovaksi vaahdoksi ja levitä kakun päälle. Paista vielä, kunnes marenki saa vähän väriä (Älä polta kuten minä!)

IMG_20170721_172844.jpg